Over mij

Floor Bennebroek Evertsz’

Floor Bennebroek Evertsz’ is BIG geregistreerd klinisch psycholoog en psychotherapeut. Lid en supervisor van de Vereniging voor Cognitieve gedragstherapie (VGCT). Lid van de Nederlandse vereniging voor zelfstandig gevestigd psychotherapeuten (NVVP) en het Nederlands insitituut voor psychologen (NIP).

Zij heeft sinds 1994 een psychotherapie praktijk voor individuele-, relatie- en gezinsbehandeling. Zij is als seksuoloog gespecialiseerd in diverse seksuele problemen.

Zij geeft les aan Klinisch en GZ-psychologen in opleiding op de post doctorale opleiding voor psychotherapie (RINO) te Amsterdam.

Zij werkt parttime op de Afdeling Medische Psychologie van het Academisch Medisch Centrum te Amsterdam en is gespecialiseerd in de behandeling van mensen met psychische problemen gerelateerd aan (chronische) lichamelijke ziekten, onder meer diabetes, oncologie en hart- en vaatziekten.

Sinds 2009 doet zij een promotie onderzoek naar het effect van cognitieve gedragstherapie op de kwaliteit van leven, angst- en stemmingsstoornissen bij mensen met inflammatoire darmziekten. Dit onderzoek richt zich op het ontwikkelen en evalueren van innovatieve psychologische interventiemethoden (waaronder cognitieve gedragstherapie) bij mensen met een lichamelijke ziekte.

Registraties

Psychotherapeut is een beschermd beroep, met een registratie in het Beroepen Individuele Gezondheid (BIG) register. Ook ben ik gezondsheidszorgpsycholoog. De praktijk richt zich op psychotherapie, met het bijbehorende declaratiestelsel van de DBC’s (zie Tarieven). Ik werk dus niet als gezondheidszorgpsycholoog.

Klinisch psycholoog
BIG registratie nummer: 39052465525 (2006)

Psychotherapeut
BIG registratie nummer: 39050124516 (1997)

Cognitief gedragstherapeut
Vereniging voor Cognitieve Gedragstherapie VGCT (1997)

Supervisor VGCT
VGCT (2003)

Lid van de Landelijke Vereniging voor Vrijgevestigd Psychologen en Psychotherapeuten (LVVP)